Jeg heter Morten Oterholt. Jeg er tidligere narkoman, men kom meg ut av det ved egen hjelp og har nå vært rusfri i to år. Nå bor jeg i Stavanger og har startet eget firma for å hjelpe andre ut av rusen. Jeg er utdannet som hjelpepleier og har også hatt diverse andre jobber. Trening og ut i naturen er min rus nå, men sånn har det ikke alltid vært.

Under kan du lese min historie – fortalt rett fram.

morten-1800

Bildet over er fra da jeg jobbet som frivillig i Åmot kirke i Modum, Buskerud.

Min bakgrunn

Jeg er født og oppvokst i Skien i Telemark. Barndommen var trist, med foreldre som ruset seg og mye vold i hjemmet. Jeg var eldst av fire halvsøsken og fikk derfor mye av ansvaret.

Fra jeg var liten bodde jeg i et hjem preget av mye alkohol og piller som ble konsumert av foreldre – mor som stefedre. Vold og psykisk ustabilitet var det konstant i mange år. Angst, redsel og usikkerhet preget meg helt fra 5-6-årsalder. Ikke akkurat det beste utgangspunktet for å være barn…

Jeg skilte meg ut på skolen fordi jeg var konstant redd for hva som ville skje hjemme, og det tok all min energi. På ungdomsskolen ble jeg en slåsskjempe, og 14 år gammel startet jeg å feste med eldre gutter. Da følte jeg at jeg passet inn.

Kriminalitet, vold og alkohol var en stor del av tenåra mine. Politi, glattcelle og fengsel møtte jeg på – mange ganger.

Jeg bodde i Vestfold da jeg var 25 år, hadde bra jobb og livet var ganske bra.

Men i 2001 mista jeg søsteren min i overdose. I august ble jeg utsatt for drapsforsøk av noen personer i mitt eget hjem. På Tønsberg sykehus ble jeg lappet sammen, men fikk ikke noe mer hjelp. Etter ca. 16 timer jeg ble jaget ut igjen av sykehuset. Verden ute så annerledes ut – jeg var traumatisert på høyt plan. Etter to dager starta jeg med resepter fra legen. Rohypnol, Vival og diverse andre piller. Det var starten på en 14 år lang ruskarriere fram til 2014.

Et dobbeltliv, preget av å holde fasaden, skjule mitt narko- og pilleforbruk, holde på jobber, ha damer/samboere, og alltid være best, størst og tøffest… Pengeinnkreving, trusler og manipulering dreide mye seg om over en periode.

Kombinasjonen med å være narkoman, og tro at du har et vanlig liv – helst bedre enn alle andre – er som å pisse i motvind. Det går til helvete. Narkotika betydde alt, og jeg skydde ingen ting for å skaffe det heller…

Dette er en del av min historie. Vil dere høre mer om mitt trøblete og syke rusliv, så nøl ikke – ta kontakt. Ikke vent til i morgen, for det kan ta livet av deg!

morten-1

Etablering av firma

Høsten 2016 startet jeg firma for å holde foredrag og tilby personlig veiledning. Ungdom er en hjertesak, men jeg tilbyr også foredrag for små og store bedrifter og for helsevesenet.

Kan min erfaring komme deg eller noen rundt deg til gode, så ta gjerne kontakt.

14646801_10153899854731630_560977446_o